TECHNIKOS KOMITETAS LST TK 3 „MĖSA IR MĖSOS PRODUKTAI“ PLEČIA VEIKLĄ

Data

2022 12 05

Įvertinimas
1
LST TK 3 plečia savo veiklą.png

 

Š. m. lapkričio mėnesį LST TK 3 „Mėsa ir mėsos produktai“ komiteto atstovai priėmė sprendimą dalyvauti Tarptautinės standartizacijos organizacijos (ISO) tarptautinio standartizacijos komiteto ISO/TC 34 „Food products“ pakomitečio ISO/TC 34 /SC 6 „Meat, poultry, fish, eggs and their products“ veikloje, kuri apima mėsos, paukštienos, kiaušinių, žuvies ir jų produktų standartizavimą, ypač terminiją, mėginių ėmimą, tyrimo ir analizės metodus, produktų specifikacijos ir pakavimo, laikymo ir transportavimo reikalavimus. Nusprendus dalyvauti tarptautinėje standartizacijos veikloje, komitete buvo peržiūrėta ir atnaujinta veiklos sritis: „Mėsos ir jos produktų reikalavimų, terminijos, mėginių ėmimo, tyrimo ir analizės metodų standartizavimas“.

 

Parengė Nijolė Graužinienė